mam jedno zasadnicze pytanie: czy ktoś mógłby mi jakoś podpowiedzieć jak dobrze zmiksować i masterować Hardstyle?? z góry THX

Stay up to date on Hardstyle and Hardcore parties, releases, free/unreleased tracks, DJ mixes, how to produce and much more. International Hardstyle forum
Post by GoutetsuDJ »
GoutetsuDJ
Post by ushanka_guy »
ushanka_guy
Dj Reaper
Post by ushanka_guy »
No idea, but too me it looks more like a question how to do it(translated with google translator, so could be totaly wrongDj Reaper wrote:I don't speak polish either but I think he is asking for a person who does offer mixing and mastering services..
ushanka_guy
Shiniroth
kraczk
Post by AUUA_Corporation »
U początkujących twórców większym problemem (zazwyczaj) jest brak kompresji i to że jedne dźwięki rozwalają ci uszy a inne są słyszalne tylko podczas podkręcenia konkretnych częstotliwości. Można to naprawić właśnie masteringiem.kraczk wrote:Podobno nie ma jednej recepty na dobry mixing i mastering. Każdy utwór ma różne dźwięki, które inaczej się ze sobą łączą. Moja porada jest taka, żebyś zrozumiał, jakie częstotliwości zajmują poszczególne dźwięki i je do siebie odpowiednio dopasował.
Co do masteringu, nie przesadzaj z kompresją. Lepiej mieć trochę cichszy utwór z w miarę dobrym miksem niż 420% kompresji na każdym kanale i kawałek brzmiący jak wannabe-merzbow.
AUUA_Corporation
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest