Not a fan of one of the genres?





(You can't hide all the genres)
 

Troubleshooting - FL Studio

All about Software and Hardware (Shared HS/HC)
  

Postby Stereotypes » 01 Dec 2014, 23:21

@sch No man all i have done Is adding a new Izotope? How can do the layency compensation?
User avatar
Stereotypes
State Senior Citizen
 
Posts: 311
Location: Netherlands (nl)



Postby SCH » 01 Dec 2014, 23:29

On the top left corner on the mixer there's an arrow-button, click it, and there's this menu:
Image
I'm grumpier than you.

Do people even read these?
User avatar
SCH (25)
Producer
 
Posts: 5480
Location: Sweden (se) Västergötland is Bästergötland

Postby Sanchuk » 06 Dec 2014, 16:57

Ok i have one really wierd prob right here with my FL 11
When i makink automations or puting samples or importing wav files to my project the pitch on the sample settings is going down for a bit. And the enoying think is that is happening random. Why is that?
User avatar
Sanchuk
State Citizen
 
Posts: 115
Location: Israel (il)

Postby SCH » 06 Dec 2014, 16:58

Turn the TIME knob all to the left on the sample.
I'm grumpier than you.

Do people even read these?
User avatar
SCH (25)
Producer
 
Posts: 5480
Location: Sweden (se) Västergötland is Bästergötland

Postby Sanchuk » 07 Dec 2014, 00:33

Its was all the way left already...still pitching down :(
User avatar
Sanchuk
State Citizen
 
Posts: 115
Location: Israel (il)

Postby Valadia » 19 Dec 2014, 18:51

Oi,

My FL Studio is starting to crash pretty often. It just freezes when I do simple actions.
Like making an automation clip unique, or copying something from the piano roll.
I have no idea what it causes it, I don't have very much knowledge in this area.
Oh, and by the way. This hasn't happened in 4 years, it just started the last couple of days.
I hope somebody can help me fix this problem, it would be hugely appreciated!


Yours,

Valadia
Soundcloud
Facebook
kraczk:Also Hard Driver and Digital Punk are notorious for being edgier than US school shooters.
User avatar
Valadia (19)
State Celebrity
 
Posts: 1368
Location: Netherlands (nl) Groningen


Postby Valadia » 19 Dec 2014, 19:42

Did that, it still crashes :/
Thanks for merging by the way.
Soundcloud
Facebook
kraczk:Also Hard Driver and Digital Punk are notorious for being edgier than US school shooters.
User avatar
Valadia (19)
State Celebrity
 
Posts: 1368
Location: Netherlands (nl) Groningen

Postby SCH » 19 Dec 2014, 19:52

Have you checked the Image-Line forums?
I'm grumpier than you.

Do people even read these?
User avatar
SCH (25)
Producer
 
Posts: 5480
Location: Sweden (se) Västergötland is Bästergötland

Postby Valadia » 19 Dec 2014, 20:17

Yeah, but I couldn't find anything.


Update

I fixed it, reinstalled every plugin. Working fine now.
Soundcloud
Facebook
kraczk:Also Hard Driver and Digital Punk are notorious for being edgier than US school shooters.
User avatar
Valadia (19)
State Celebrity
 
Posts: 1368
Location: Netherlands (nl) Groningen

Postby D-Verze » 20 Dec 2014, 20:05

I experience similar stuff lately. For instance, when I'm working in Projectfile_11.flp, but want to go back to Projectfile_8.flp I just double click Projectfile_8.flp in Windows Explorer and then normally, FL should ask me if I want to save the changes I've made in Projectfile_11.flp and after that it should open Projectfile_8.flp. These days, my FL does ask me if I want to save my changes, but after that it quite often gives an error on opening Projectfile_8.flp (corrupt file message). When I try to close down FL at this point, I always get an "This program is not responding" error and after closing it down the hard way, I once again open Projectfile_8.flp, which will then open perfectly fine. Problems occur on both my laptop and my pc. Any ideas on if a certain plugin might cause this?
Connect with D-Verze
Image Image Image Image
User avatar
D-Verze (24)
Producer
 
Posts: 5004
Location: Netherlands (nl) Netherlands

Postby leeroy » 23 Jan 2015, 00:03



@8:10 as you see here he has some kind of controller with a macro knob that controls multiple different EQ parameters, is something like this possible in FL studio?
leeroy (27)
State Native
 
Posts: 865
Location: Netherlands (nl)

Postby Arcus » 25 Jan 2015, 04:58

Fuck, ever since I reformatted my computer and reinstalled FL studio, it has such bad crackling issues. Even with the ASIO drivers...every like 30 seconds it'll just go into a crazy crackling spree and I have to press the stop button and restart whatever I was doing, just for it to happen again in another 30. Ive messed with so many settings but nothing changes.

Image Seriously wtf...theres nothing playing and this happens. My CPU isn't taking any load at all during this either, I have an Intel i7.

Also, something is limiting my track but I have no limiter / compressor / mastering on the master...the master could have 0 fx but something is still limiting my entire track. wtf.
Image
User avatar
Arcus
State Newcomer
 
Posts: 28
Location: United States (us)

Postby Neko » 30 Jan 2015, 23:34

Arcus:Fuck, ever since I reformatted my computer and reinstalled FL studio, it has such bad crackling issues. Even with the ASIO drivers...every like 30 seconds it'll just go into a crazy crackling spree and I have to press the stop button and restart whatever I was doing, just for it to happen again in another 30. Ive messed with so many settings but nothing changes.

Image Seriously wtf...theres nothing playing and this happens. My CPU isn't taking any load at all during this either, I have an Intel i7.

Also, something is limiting my track but I have no limiter / compressor / mastering on the master...the master could have 0 fx but something is still limiting my entire track. wtf.

Well, I recently found out that you have to close all vsts (with the X top right of the window) to reduce crackling and stuttering. Sounds mundane, but it helped me massively. I had quite the same issues as you have.
But with the limiting, it could be anything and nothing. Maybe your interface (if you got one) limits or sth, dunno... quite hard to tell what causes this tbh.



I got no problem but more like a question...
When I do leads, I got atleast 3 layers. I want the 2nd one to be 5ms delayed and the 3rd one 10ms delayed (this is because the second layer is panned 50% to the left and the 3rd to the right). This should bring some natural stereo effect. But I can't seem to find any settings regaring this kind of delay, can someone help me out here?
Formerly known as Maneki Neko
https://www.facebook.com/djmanekineko
User avatar
Neko (25)
Producer
 
Posts: 1957
Location: Germany (de) Bremen

Postby Synthsoldier » 10 Feb 2015, 05:43

Maneki Neko:Well, I recently found out that you have to close all vsts (with the X top right of the window) to reduce crackling and stuttering. Sounds mundane, but it helped me massively. I had quite the same issues as you have.
But with the limiting, it could be anything and nothing. Maybe your interface (if you got one) limits or sth, dunno... quite hard to tell what causes this tbh.



I got no problem but more like a question...
When I do leads, I got atleast 3 layers. I want the 2nd one to be 5ms delayed and the 3rd one 10ms delayed (this is because the second layer is panned 50% to the left and the 3rd to the right). This should bring some natural stereo effect. But I can't seem to find any settings regaring this kind of delay, can someone help me out here?


I can't even believe how simple that fix is, and yet it's a complete game changer for me. Just closing the vst with the X has made unusable projects completely usable again! Thank you so much dude. (L)
Synthsoldier
Producer
 
Posts: 146
Location: Australia (au) Melbourne



Quick Reply

Register or login to share your passion for the harder styles
   
 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests